Os nosos contos

As nosas cousiñas

Algúns dos nosos videos….


sábado, 16 de junio de 2012

Marmelada de tomate

Aquí deixo a receita que me mandou a cociñeira Elena Fernández, que estivo con nós o día da Comida Saudable, para que a poidades facer na casa:

Marmelada de tomate
Ingredientes:
1 kg de tomates maduros
250 grs de azucre moreno
200 grs de azucre normal
Zume de medio limón.

Elaboración:

-Escaldar os tomates en auga fervendo durante uns segundos.
-Escurri-los e pélalos.
- Córtalos en trozos grandes.
-Colocarlos nunha tarteira e cubrirlos cos azucres e co zume do limón.
-Deixar a tarteira na nevera durante unhas horas(entre 6 e 12).
-Poñer a ferver a lume baixo durante 1 hora aproximadamente removendo(xa vemos a consistencia, as veces é preciso deixarlo máis tempo).
-Trituramos e podemos envasala marmelada nun frasco para que nos dure máis tempo ou gardala na nevera.

Importante;A mellor época par elaborala é no verán cos tomates ben maduriños e con todas as súas características organolépticas a punto e  tamén pola relación calidade prezo!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario